De meest voorkomende vorm van krediet is het doorlopend krediet. Wilt u tijdelijk over extra financiële middelen beschikken? Of komt u in een situatie waarvan niet bekend is hoe hoog de kosten gaan uitvallen, dan is het doorlopend krediet de oplossing. U kunt hierbij denken aan de kosten voor een studie, een verbouwing, een vakantie of een nieuwe motor. Minimaal krediet bedrag € 2500,– maximaal € 70000,–)

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet wordt een bedrag afgesproken waarover u maximaal kunt beschikken. Dit heet het maximale kredietbedrag. 

 De meest voorkomende vorm van krediet is het doorlopend krediet.

Daarnaast wordt berekend welk bedrag u maandelijks gaat aflossen. Dit is 1% 1,5% of 2% van het totale kredietbedrag. Dit maandelijkse aflossingsbedrag bestaat uit aflossing en rente, waarbij het aandeel rente maandelijks kan variëren. De rente die u betaalt bij een doorlopend krediet is namelijk variabel en wordt berekend over het uitstaande saldo.

Is alles rond dan kunt u het geld opnemen. U kunt dat doen op elk gewenst moment en tot de afgesproken limiet. Wat u niet nodig heeft laat u gewoon op de rekening staan. Zo beschikt u altijd over een financiële reserve! Een ander groot voordeel van het doorlopend krediet is dat u zelf invloed heeft op de duur van de looptijd. Er wordt namelijk uitgegaan van een theoretische looptijd. In de praktijk kunt u uw doorlopende krediet aflossen wanneer u wilt. Bij een doorlopend krediet zijn geen kosten verbonden aan het eerder aflossen van uw krediet. Dit houdt in dat de werkelijke looptijd uiteindelijk wordt bepaald door de rente, de opnames en de aflossingen.

Laat ons het uitzoekwerk doen. Zoekt u een voordelig krediet? Wij vergelijken de aanbiedingen van verschillende banken en verzorgen de scherpste offerte voor u! De rente die u krijgt is afhankelijk van uw profiel en verschilt per bank. U ontvangt altijd eerst een heldere offerte voordat u beslist.

Pin It on Pinterest